TİG Veri Giriş Ekranındaki "Taburcu Şekli" Başlığı Altına Yeni Seçeneklerin Eklenmesi Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019

14/11/2018 Çarşamba gününden itibaren aşağıdaki resimde de yer alan “Taburcu Şekli” kısmına “Kendi istediği ile tedaviyi kabul etmeden ayrılış” ve “Kural ihlali ile tedaviyi kabul etmeden ayrılış”  adlı seçenekler eklenmiştir. Hastanelerin ilgili dokümanları HBYS Firmaları ile paylaşmaları ve bu formata göre veri göndermeleri gerekmektedir.

Kodlama kalitesinin ve istatistiklerin tutarlı ve doğru olarak devamlılığını sağlayabilmek üzere tüm hastanelere ve HBYS Firmalarına önemle duyurulur.

Taburcu Şekli”nde yapılan eklemeler:

10. Kendi istediği ile tedaviyi kabul etmeden ayrılış

11. Kural ihlali ile tedaviyi kabul etmeden ayrılış

Konu ile ilgili yaşanan sorunlarda https://yazilimdestek.saglik.gov.tr/ adlı Bakanlığımız web sayfasından “Teşhis İlişkili Gruplar (TİG)“ projesini seçerek talep ve sorunlarınızı iletebilirsiniz.